pátek 23. června 2017

Vietnam - Halong Bay

Náš výlet do Halong Bay měl trvání dvou dnů a jedné noci, s tím že první den jsme měli odjezd ráno od našeho hotelu v Hanoii a ve 12 jsme měli být v přístavišti Halong Bay a nalodit se. Jenže náš autobus se asi po dvou minutách jízdy porouchal a tak jsme museli čekat asi hodinu než pro nás přijel náhradní spoj. Naštěstí se hodinová ztráta na našem programu nějak neprojevila. Nalodili jsme se  na malinkou lodičku, která nás odvezla asi 50m k naší hlavní lodi (Halong Fantasea Cruise) v jednu, dostali welcome drik (půl skleničky džusu) a byly nám uděleny klíče od našich kajut. Ta naše byla v dolním patře hned u motoru, takže jsme se celkem báli hluku, což se později ukázalo jako obava zbytečná, protože jsme měli stejně celý den program a na noc byl motor vypnutý, protože naše loď kotvila v zátoce.

naše loď s malou dřevěnou bárkou
Byla jsem velmi mile překvapena z našeho lodního ubytování. Kajuta měla obří postel, všude čisťoučko...


Po ubytování nás čekalo další milé překvapení v podobě oběda. Bála jsem se, že porce budou malé a já budu mít hlad. Po pravdě jsem se tak přejedla, že mi málem prasklo bříško.:-) Ale bylo to vynikající a stálo to za to. Po obědě jsme měli volný program, takže se většina z nás odebrala na palubu na lehátka pozorovat krásy zátoky.


To vám byla nepopsatelná nádhera. Halong Bay je chráněna památka UNESCO, kde z vody vystupují vápencové ostrůvky (cca 1600). Halong znamená ve vietnamštině místo, kde drak vstupuje do vody... Ukázkové video zde.

Halong Bay
Naše první zastávka byla na Titok island, kde po vystoupání asi deseti minut do schodů, najdete na vrcholku kopce vyhlídku.

výhled
Po Titok island nás čekal kayaking při západu slunce....



Večer jsme zakotvili a už na nás čekala vynikající večeře. Po večeři byl opět volný program. V nabídce bylo pozorování hvězd z horní paluby, lovení olihní nebo karaoke...

Ráno jsme vstávali už v sedm, protože nás po snídani čekala návšteva Surprising Cave, která se skládá ze tří hlavních komor a jedna krásnější než druhá.

Surprising Cave
Po jeskyních nás čekala lekce vaření, téma jarní závitky,,,


No a pak už zase obídek. Jediné, co bych vytkla, tak místo abychom si oběd vychutnali někde v zátoce, loď s námi připlula do přístavu a tam čekala přes hodinu než se najíme a vylodíme...

Více fotek zde.

1 komentář: