středa 20. ledna 2016

Swan Valley

Swan Valley je známá vinařská oblast Perthu. Ačkoliv je v Austrálii všeobecně sucho, tato oblast je překvapivě poměrně úrodná. Typickou atrakcí je zde ochutnávka vína - zdarma! Stačí jen vyrazit směr Swan Valley a celou silnici lemují vinice a vinařství. Stačí se jen někde zastavit a poprosit o ochutnávku, za kterou se ve většině případů neplatí. Vinaři totiž počítají, že si po ochutnávce někdo něco koupí. Ale samozřejmě ne vždy tomu tak je, ale s tím se tu počítá a není to žádný problém. Nikdo ve vás ke koupi nenutí.

Kromě vinařství jsou zde i pivovary (ty jsem ještě nenavštívila), čokoládovny, výrobny marmelád, prodejci kávy a čajů, sýrů, oliv, olejů - to vše taktéž s ochutnávkou zdarma. A ještě ve většině případů dostanete k degustaci i výklad. K nalezení jsou i likérky, kde se však za ochutnávky platí symbolická částka. Fotky zde.


Naštěstí se mi naskytla příležitost vyrazit s poměrně otrkanou a výmluvnou známou, která se nestyděla a ochutnávala všechno a všechno si také otevřeně a přímo řekla. Já se jen vezla.:-)

Swan Valley nabízí také místa k výletění. Já vyrazila do Bells Rapids (fotky zde), což je 5,5 km dlouhý okruh (pro Australany na celodenní výlet :-D) krásnou krajinou. Samozřejmě nejlepším obdobím pro návštěvu je jaro, kdy je v řece voda a vše je zelené.


Žádné komentáře:

Okomentovat