sobota 11. dubna 2015

Perth Hills

Jelikož jsme si pronajali auto a měla jsem s kým cestovat, s výlety se jen roztrhl pytel. Konečně se děje to, kvůli čemu jsem přijela. Poznávání a cestování. Náš směr byl tentokrát kousek za město do Darling Range neboli Perth Hills. Původně jsem si myslela, že je to jen nějaký malý kopec s lesíkem na jedno nedělní odpoledne. Realita je však úplně jiná. Darling Range má rozlohu 35000 ha. Dělí se na hlavní tři oblasti: Mundaring, Kalamunda a Armadale.

oblast Kalamunda a Mundaring

Nejčastěji jsou Perth Hills navštěvovány pro cyklistické, turistické a vinařské stezky. Např. zde najdete stezku Bibbulmun Track, která vede z Kalamundy až do Albany (cca 1000 km).

My navštívili Lesmurdie Falls, z kterých je nádherný výhled na Perth. Jedná se o 2 km dlouhý okruh, který začíná u vrchu vodopádu, vede k jeho spodku a pak zpět přes kaskády nahoru. Vody moc nebylo. Ta tu bývá spíše v zimním a jarním období.

Lesmurdie Falls
Další zastávka byla u přehrady Mundaring Weir. V roce 1892 bylo objeveno v poušti vzdálené 590 km od Perthu zlato. Najít další zlato byla výzva. Větší výzva však byla najít vodu. Architekt C.O. O'Connor se rozhodl pro bláznivý nápad, kterému se všichni vysmívali, že vytvoří přehradu na Helena River a povede vodu pomocí potrubí z Mundaring Weir do vzdáleného Kalgoorlie. O'Connor čelil takovému tlaku, že rok před schválením projektu spáchal sebevraždu. Jeho socha teď stojí v přístavu Fremantlu, který zkonstruoval sám architekt.

Mundaring Weir

Žádné komentáře:

Okomentovat