pátek 17. dubna 2015

Plavba po Swan River - Captain Cook Cruises

V den odletu rodičů jsme se rozhodli jet naposledy prozkoumat centrum a zakončit australskou dovolenou plavbou po řece Swan River z Perthu do Fremantlu.


Nalodili jsme se u Bell Toweru v centru města a po hodině a půl jsme se vylodili v Port of Fremantle. Po cestě jsme viděli např. bývalý pivovar Swan Brewery (budova z roku 1838), který byl v provozu v letech 1877-1960 a je nově přestaven na vyhledávanou steakovou restauraci s pivovarem; nad ním tyčící se monument v Kings Parku, Royal Perth Yacht Club (královský jacht klub), obrovská sídla na březích řeky, přístav ve Fremantlu a jako bonus jsme viděli delfíny.

v pozadí pivovar, Kings Park a Perth centrum
Ačkoliv Captain Cook nabízí i zpáteční cestu, my jsme využili jen jednosměrky. Loď vyjíždí vždy v 9:45, 11:30 a 14:15 a nabízí neomezenou konzumaci kávy a čaje. Nám postačil jeden kelímek kávy a i to bylo dost. Cena jednosměrné jízdenky je 28 AUD, zpáteční pak 38 AUD (v ceně je i ochutnávka vína na cestě zpět).


Captain Cook Cruises nabízí hned několik plaveb - Swan River Scenic Cruise (ta naše), Fremantle Lunch Cruise (plavba do Frea a zpět s obědem), Swan Valley Cruises (proti proudu řeky do vinařské oblasti Swan Valley s ochutnávkou vína) a Evening Cruises (večerní plavba s večeří).  

Žádné komentáře:

Okomentovat