čtvrtek 29. října 2015

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, jedno z nejzelenějších měst a hlavní město Malajsie, v překladu "blátivé město", které bylo vystavěno na soutoku řek za účelem těžby cínu, bylo posledním bodem v našem itineráři. Chtěly jsme využít, že zde přestupujeme a zvolily jsme si tedy účelně 13 hodin na čekání na další spoj. Z našich zkušeností ze Singaporu víme, že je lepší, když má člověk jen pár hodin na průzkum, využít služeb tzv. Hop On - Hop Off okružního autobusu. Ten objíždí hlavní památky města (najdete ho ve většině větších nebo hlavních měst po světě) a u každé z nich zastaví, aby turisté mohli nastoupit nebo vystoupit a až si památku prohlédnout, tak nastoupí do dalšího autobusu, který jezdí v intervalech cca 20 min.


Nejprve jsme se však musely dostat do centra a tam autobus najít. Zvolily jsme pomalejší, ale za to mnohem levnější variantu - hodinovou cestu autobusem. Obě dvě jsme chtěly sledovat okolí, ale tak nějak jsme vytuhly (obě s teplotou a únavou z třítýdenního cestování). V centru jsme se zastavily na oběd, kde jsme si nechaly doporučit nějakou malajsijskou specialitu. Nejsem si jistá, jestli to byla specialita, ale bylo to dobré - kuře na zázvoru, rýže a zelenina. Další oříškem bylo najít zastávku onoho autobusu, což se nám po nějaké (celkem dlouhé době) povedlo. Jenže i hledání nás vyčerpalo, takže jakmile jsme si sedly na palubu autobusu, kde na nás pěkně foukal větřík, zase jsme vytuhly.

Původně jsme plánovaly několik zastávek, že na nich vystoupíme a prozkoumáme okolí, ale nakonec jsme vystoupily jen u nejvyšší dvojité budovy světa (od roku 2014 na osmém místě) Petronas Twin Towers - výška 452 m. Budovy jsou vzájemně propojené 58 m dlouhým mostem ve výšce 170 m. Most je přístupný, ale vstupenky se musí rezervovat předem.

Petronas Twin Towers
Co vám budu povídat, neviděly jsme toho mnoho, ale prospaly jsme se celkem pěkně. :-D A kdo může říct, že se jel vyspat do Kuala Lumpur?

Více fotek zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat